Loading...
Konserniyritykset 2018-02-07T22:01:15+00:00

Wirka Oy tekee sekä enemmistö että vähemmistösijoituksia ja on kiinnostunut kaikista yrityksistä toimialasta riippumatta , mutta niinhän sitä sanotaan, että oma on aina oma ja siksi tahtotilana on synnyttää ja liittää konserniin uusia yrityksiä mahdollisuuksien mukaan.

Arctic Custom & Tuning Oy

Arctic Custom & Tuning Oy (ACT), joka on Wirkan 100 % omistama tytäryhtiö, on tällä hetkellä ainoa konserniyritys Wirkan lisäksi.
ACT syntyi samaan aikaan loppukeväästä 2015 kuin Wirkakin ja missio, visio ja strategia olivat selvät: luomme vanhasta uutta, toteutamme unelmia ja tavoitamme tavoitteemme ennakkoluulottomuuden ja uskalluksen avulla. ACT:n on syntymästään alkaen ollut tarkoitus olla minun ja veljeni Jarkon yhteinen luomus. Jake tarjoaisi ACT:lle osaamisensa, työpanoksensa ja intohimonsa ja minä puolestani liiketoimintaan liittyvän ymmärryksen ja liikkeenjohtamisen taidot.

ACT:n ydintoimintaa muodostuu nimensä mukaisesti autojen ja moottoripyörien kustomoinnista ja tuunaamisesta, joiden avulla vanhasta ja nuhjuisesta ajoneuvosta saadaan kunnostettua uuden veroinen ja huomiota herättävä unelmien kohde. Toiminta käynnistyi vauhdikkaasti, kun ennen juhannusta olimme jo hankkineet Ruotsista vuosimallin1965 Cadillac Coupe de Villen sekä syvimmältä suomalaisesta sysimetsästä 30-luvun Fordin ja Plymouthin – toimintamme oli siis jo hyvällä mallilla ja toimitilojen hankkimisestakin puhuttiin, jotta saataisiin projektit rakennettua valmiiksi seuraavaan kevääseen mennessä ja hankittua kassavirralla uutta kalusto.

Mutta sitten tuli kuvaan moottoripyörä. Jake oli ajamassa Harley-Davidsoniaan halliin, kun viimeisessä mutkassa ennen hallin pihaa menetti ajokkinsa hallinnan ja tuossa rytäkässä loukkasi jalkansa niin pahoin, että jouduimme laittamaan ACT:n ”telakalle” hetkeksi, koska meillä ei ollut tiloja, rahoitusta tai työvoimaa toiminnalle. Se oli sellaista riskien hallintaa se.

Onneksi Veli on saanut koipeansa kuntoutettua ja hommat pyörimään. Olemme saaneet syksyn aikana hankittua pari uutta projektia odottamaan ehostustaan ja kaksi vanhaa työn alle uusiin hallitiloihimme sekä hankittua yritykselle tarpeellisen pakettiauton tavaran liikuttamiseen. Valo on alkanut siis paistamaan tunnelin päässä enkä usko, että se on juna. Se on sellaista se yrittäminen – sinnikkyyttä vaativaa.

Niin, miksi puhun meistä ja nostan Jaken esiin vaikka Wirka omistaa 100 % ACT:sta. Lupasin aikoinani hänelle puolet yrityksestä syntymäpäivälahjaksi, mutta hän ei moiseen suostunut vaan vaati, että en saisi luovuttaa osakkeita hänelle ennen kuin hän on saanut ensimmäisen projektin valmiiksi ja myytyämme sen. Hallilla hän viettää valtaosan ajastaan autojen kimpussa korjaamassa, muokkaamassa ja luomassa – ei työntekijänä, ei palkkaa vastaan vaan intohimosta ja rakkaudesta sitä kohtaan mitä tekee sekä kunniakäsityksestään, jonka mukaisesti hän ei voi muuttaa mielipidettään osakkeiden osalta tai ottaa vastaan palkkaa. Sellaista se on – yrittäjyys. Intohimoa tekemistään kohtaan ja rehellisyyttä toisia kohtaan.

Pacta sunt servanda – sopimukset on pidettävä. Siksi odotankin kevättä kuumeisesti, jotta saisimme kalustoamme liikenteeseen ja muutettu jonkun tai useamman niistä muutettua positiiviseksi kassavirraksi ja pääsisin osaltani täyttämään sopimusvelvoitteeni.