Loading...

Liiketoiminnan kehittäminen – miten yrityksesi voi hyötyä konsultoinnista?

Liiketoiminnan kehittäminen on välttämätöntä. Parhaimmillaan konsultointi on yrityksesi tarvitsema ponnahdusalusta tuottavampaan ja kilpailukykyisempään toimintaan – pahimmillaan valitettavasti kallis ja turhauttava prosessi, jonka paha maku ei hevin lähde suusta. Liikkeenjohdon konsultoinnin merkitys organisaatioissa on kuitenkin kasvujohteista, sillä digitaalisen myllerryksen ja globalisaation kelkassa pysyminen vaatii yrityksiltä myös ketteriä käännöksiä oman liiketoiminnan kestävyyden varmistamiseksi ja täten syntyy myös tarve ulkopuoliselle erityisosaamiselle. Konsultointia ei siis kannata arastella, vaan valjastaa se rohkeasti ajuriksi yrityskelkkasi eteen. Mitä hyötyä siitä sitten voi olla?

Kun omat tiedot, taidot tai aika ei riitä

Jokapäiväiset valinnat yrityksissä perustuvat siihen tietämykseen, mitä kyseisellä hetkellä on päätöksen tekijän tiedossa ja tarjolla, ja tähän tietämykseen perustuvat myös yrityksen valinnat liiketoimissa. Menestyvä yritys on usein askeleen edellä kilpailijoitaan, jolloin kattavat tiedot omasta pelikentästä ovat avainasemassa. Muuntautumiskykyiset yritykset kiilaavat paalupaikoille modernissa markkinataloudessa, joten yritysjohtajan on tärkeää tiedostaa, koska omat tiedot tai aika seuloa faktat valtavasta tietovirrasta ei vain riitä, ja ymmärtää, milloin on viisainta turvautua asiantuntijan neuvontaan. Konsultti tuo yritykseesi oman erikoisosaamisensa, ja voi myös puolestasi aktiivisesti etsiä ja soveltaa tietoa, pitäen yrityksesi ajan tasalla.

Kun liiketoiminnan kehittäminen on ajankohtaista, konsultti auttaa muutoksessa

Konsultti on yleensä kumppanisi muutostilanteissa. Asiantuntijuutta voi tarvita esimerkiksi yrityksen laajentuessa, myynnin polkiessa paikallaan tai omien kehittämisideoiden testaukseen.

Yritysostoissa ulkopuolinen taho voi varmistaa neuvottelujen sujuvuuden, sopimuksen juridisen pätevyyden ja sinulle parhaimman mahdollisen kaupan. Jos yrityksesi tuote tai palvelu ei houkuttele ostajia, voi ulkopuolinen silmäpari nähdä kehityskohdat, joita ei itse huomaa, ja myös keksiä ratkaisuja, jotka eivät ehkä olisi kirkastuneet omien urautuneiden ajatusten voimin tai auttaa sinua huomaamaan ne ajatukset ja ideat, jotka olet jo synnyttänyt, mutta joita ei ole vielä laitettu täytäntöön huomion siirryttyä väliaikaisesti toisaalle. Myös ennen uusien ideoiden viemistä käytäntöön voi olla kannattavaa kääntyä asiantuntijan puoleen ja saada riippumattoman ammattilaisen mielipide idealleen sekä kehitysehdotuksia vieläkin paremman lopputuloksen hiomiseksi. Uraauurtavalle ideallekin on hyödyllistä saada puolueeton näkökulma etenkin kauaskantoisten, kilpailukykyysi vaikuttavien päätösten äärellä.

Onnistunut konsultointi on siis voimavara yrityksellesi ja auttaa onnistuneen muutoksen läpiviennissä. Kannattaa siis hetkeksi pysähtyä miettimään, voisiko liiketoimintasi saada lisäpotkua alkaneeseen vuoteen ammattilaisen avulla. Osaavan kumppanin avulla vältät myös mahdollisesti monta sudenkuoppaa ja saat arvokasta näkökulmaa yrityksesi toimintaan.

2018-02-05T11:33:33+00:00 30.01.2018|Konsultointi|