Loading...

Liiketoiminnan konsultointi käytännössä

Kaksi viikkoa sitten kirkastimme, mitä konsultointi voi antaa yrityksellesi ja liiketoimintasi kehittämiselle. Saatoit jäädä kuitenkin miettimään, millä tavoin liiketoimintaa voi konkreettisemmin viedä eteenpäin. Pureudutaan nyt aiheeseen tarkemmin.

Tuotteiden ja palveluiden myynti ja osto

Yrityksen toiminnalle on tärkeää, että tuotteiden ja palveluiden myynti ja osto sujuu jouhevasti ja mahdollisimman tuottavasti. Monesti yritys voi kuitenkin kohdata tilanteen, jossa sen erinomainen tarjonta ei mene kaupaksi tai yritys tarvitsisi tietyn tuotteen toiminnan kehittämiseen ja myynnin kasvattamiseen, mutta sopivaa ratkaisua ei ole löytynyt. Jotta liiketoiminta ei jämähdä paikoilleen, on löydettävä oikeat ostajat ja myyjät, ja saatava potentiaalisia tarjouksia, jotka johtavat tuottoisaan kauppaan.

Konsultointi yrityskaupoissa

Liiketoimintaa voi lähteä viemään eteenpäin myös yrityskaupan kautta ostamalla kilpailijan osakekannan tai osan tämän liiketoiminnasta. Voit myös kohdata tilanteen, jossa kannattavin ratkaisu on omasta liiketoiminnasta luopuminen osittain tai kokonaan. On siis löydettävä sopiva ostaja tai kiinnostava ostokohde ja toteuttava sitten onnistuneet kaupat. Myös uuteen yritysjärjestelyyn liittyvät liikkeenjohdon ja juridisen puolen asiat on laitettava kuntoon, jolloin konsultointi on usein paikallaan.

Strategian kehittäminen ja toiminnan optimointi

Yrityksen kannattavuuden ylläpito ja kasvumahdollisuuksien luominen vaativat toimivan strategian. Liiketoiminnan kehittäminen vaatii myös strategian kehittämistä; on hahmotettava yrityksen toiminnan kenttä ja sen kokonaiskuva sekä oma ja kilpailijoiden asema, jotta pystytään elämään markkinoiden sykkeen tahdissa. On myös optimoitava oma toiminta, jotta yritystoiminnalle saavutetaan paras mahdollinen kannattavuus. Täytyy siis tarkastella oman tuotannon tehokkuutta ja selvittää sekä minimoida yllättävätkin kustannukset ja riskit.

Johtamisen kehittäminen

Liiketoiminnan kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että yrityksen hallinto toimii tehokkaasti. Jotta yritys voi kehittyä, on hallinto järjestettävä tehokkaasti ja kehitettävä operatiivista ja strategista johtamista. Myös yrittäjien ja yritysjohdon edustajien koulutus ja valmennus auttaa liiketoiminnan kehittämisessä, kun yrityksen henkilöstöllä on vahva osaaminen, tietämys ja johtamistaidot.

Liiketoiminnan kehittäminen on mahdollista monin eri tavoin, mutta konsultointi on usein välttämätöntä onnistuneessa muutoksessa. Wirka tarjoaa opastusta kaikkiin kehittämisen osa-alueisiin eri palveluiden kautta. Esimerkiksi Agency W:n avulla hoidamme tuotteidesi myynnin tai oston ketterästi, ja varmistamme parhaan mahdollisen tuoton ja Business W tulee apuun, kun strategiasi kaipaa kehittämistä. Kaikki Wirkan palvelut löydät verkkosivuilta, mutta voit myös laittaa suoraan viestiä – mietitään yhdessä, mikä olisi paras keino liiketoimintasi kehittämiseen.

2018-02-13T08:54:27+00:00 13.02.2018|Konsultointi|