Loading...

Tarina alkaa

Kyllä, olenhan minä ollut monessa mukana. Lukuisissa yritysjärjestelyissä. De-listaamassa yhtiötä pois pörssistä pääomasijoittajan lunastettua sen koko osakekannan. Mukana pitkässä ja kattavassa transformaatioprojektissa. Tehostamassa muutaman tuhannen henkilön ja muutaman sadan miljoonan euron myyntiä tekevän yhtiön yleis- ja sopimushallintoa tukien samalla tuon organisaation ainoana lakimiehenä kaikkia yrityksen funktioita. Ollut mukana toteuttamassa tuon organisaation myyntiä pääomasijoittajalta seuraavalle. Hypännyt mukaan start upin kelkkaan, juuri kun raketin keula osoitti kohti kaakkoa ja pysynyt kyydissä siihen saakka, kun pääomasijoittaja myi tuon yhtiön merkittävälle teolliselle ostajalle. Tehnyt pitkää päivää ja välillä uupunutkin. Nauttinut työstäni ja halunnut aina ylittää itseni. Arvostanut kollegoitani ja työyhteisöjäni. Antanut paljon, mutta saanut vielä enemmän

Silti jokin minussa on pitkään sanonut, että voisin olla enemmän. Antaa enemmän. Saada enemmän. Jos vain uskaltaisin.

Jäätyäni pois edellisen työnantajani palveluksesta kesällä 2017 halusin ottaa aikaa itselleni. Lapsilleni. Levätä hyvällä omallatunnolla lähes vuosikymmenen mittaisen rankan rypistyksen jälkeen. Koin ansainneeni sen. Enkä kadu sitä. Silti päässäni kaikui nuo sanat, mitä yllä kirjoitin. Ole enemmän. Anna enemmän. Saa enemmän. Uskalla!

Olenhan minä aiemminkin konsultoinut asiakkaita ja saanut hyvää palautettakin. Teinhän minä sitä jonkin verran syksyn mittaankin. Mutta en ole uskaltanut. En ennen kuin nyt. Hypätä. Yrittää. Katsoa miten minun käy, kun ryhdyn todenteolla yrittäjäksi. Olen ollut urani aikana monessa mukana, tukenut eri funktioita, kerännyt osaamispääomaa lähes kaikesta yrityksen liiketoimintaan liittyvästä ja tehnyt paljon töitä. Joskus jopa hieman liikaa. Silti en ole aiemmin uskaltanut. Yrittää. En, ennekuin nyt.

Luulin olevani kovaksi keitetty kokemukseni johdosta. Tiedänhän paljon asioita liiketoiminnasta, joita harva lakimies tietää. Olenhan ollut mukana caseissa, jollaisia harva lakimies kohtaa kertaakaan elämässään. Olenhan selvinnyt aiemmissakin tehtävissä, joten yrittäjyys, senhän luulisi olevan helppoa ja ainakin palkitsevaa, kun asiakkaita saa laskuttaakin.

Niin, niin sitä luulisi. Aiemmin olin töissä valtavassa organisaatiossa, joka kuitenkin toimi kuin junan vessa. Jokainen funktio toimi. Mutta se johtui siitä, että noita funktioita pyörittivät erinomaiset ihmiset. Olinhan minäkin yksin lähes koko viimeisen vuosikymmen ajan vastaten käytännössä koko tuon ajan edustamani organisaation lakiasioista. Siinäpä se. Sain keskittyä siihen missä olen hyvä. Olla mukavuusalueellani. Vaikka päivät olivat pitkiä, en joutunut ajattelemaan miten domainit saa kytkettyä webhotelliin ja sähköpostit toimimaan päätteestä riippumatta. En joutunut miettimään juuri mitään, mikä ei liittynyt yrityksen lakiasioihin tai sidosryhmien kanssa käytäviin neuvotteluihin. Halusin kyllä miettiä. Halusin oppia ja ymmärtää, opinkin, ja nyt pyrin tuomaan sen saman osaamisen asiakkaideni hyväksi. En siis koskaan ollut yksin. Aina löytyi työkaveri, joka osasi auttaa kysymyksessäni, jonka sisältöä en edes itse ymmärtänyt. Minulla oli aina organisaation ja työyhteisön tuki takanani.

Nyt hyppäsin. Vaikka Wirka Oy perustettiin jo keväällä 2015, en ollut aiemmin uskaltanut ryhtyä yrittäjäksi eikä siihen olisi ollut mahdollisuuttakaan. Nyt tuli tilaisuus. Tartuin siihen. Katsotaan miten miehen käy.

Väitän. Ja väitän omakohtaisen kokemukseni perusteella, että yhtiölakimies ei ole koskaan yksin vaikka olisi organisaationsa ainoa lakimies. Nyt yritän yksin, mutta en sittenkään ole yksin vaikka siltä välillä tuntuukin. Tuntuu siksi, että kahlaan usein epämukavuusalueella ja törmään asioihin, joista en usko koskaan edes kuulleeni. Mutta sitten muistan. En ole yksin. Minulla on erinomaisia yhteistyökumppaneita kuten Kupli Oy, upeita asiakkaita ja mahtavia läheisiä. Kiitos, te autoitte minua hyppäämään. Pistetään rattaat pyörimään ja hyvä kiertämään.

Taputan itselleni. Minä uskalsin. Minä hyppäsin. Yritän. Olen yrittäjä. Ja onnellinen ja ylpeä sen johdosta.

2018-02-06T21:20:45+00:00 02.01.2018|Yleinen|